lauantai 21. tammikuuta 2017

Kämmekkäät ja kynäpenaali

Uutta aktiivisempaa elämää aloitellessa mieleeni juolahti, että uusi penaali voisi olla kiva. Ei entisessä toki mitään vikaa ole, vaikka onkin vuodelta kivi ja kirves, ehjä jne. Mutta uuttahan kaipaa aina ihmisen mieli sopivin väliajoin.

Tästä se ajatus sitten lähti, viime kesänä ostettu 7 veljestä Polaris-kerä oli jo tovin odotellut uutta inspiraatiota, kun ensimmäisenä siitä syntyi kämmekkäät. Muuten tämä väri-iloittelu ei liiemmin sykähdyttänyt eikä liioin lankakaan, sillä paksuudeltaan seiska on minun makuun liian paksua.


Mallia kaivelin omasta päästä ja pieneen palmikkoon päädyin, vaikka ei kirjava lanka sille oikein sovi. Kaipa ne käyttöön kumnminkin tulee, kun nyt lopultakin sain pääteltyä. :D

Tuossa kynäpenaalin virkatussa pinnassa värit pääsevät paremmin oikeuksiinsa, ainakin minun mielestäni. Malli tähänkin syntyi omasta päästä, ensin kokeilin suoraan pussina tehdä, mutta epäilin hieman riittäisikö lanka.. Muoto ei kuitenkaan ollut aivan sitä mitä toivoin, joten täytyi yrittää uudestaan.


Tämä simppeli clutch-tyyppinen toimii paremmin. Virkattu tasona niin kauan kuin suunnilleen lankaa riittää ja koko on sopiva. Sen jälkeen yhdistetty sivut virkkaamalla ja jatkettu läppää hieman pyöristämällä reunoista. Viimeiselle riville suunnilleen keskelle lenkki ja lopuksi jäljelle jääneestä pätkästä nappi. Tykkään kovasti, nielee taatusti ne kynät ja tarvikkeet mitä tarvitseekin. Eikä taatusti tule toista samanlaista vastaan. :D

Yhteiskuva selventämään värien erilaisuutta, vaikka samasta kerästä ovat. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti