sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Lasten suusta se totuus...

Esikoinen, herra V, tuumas tänään, kun hieman koetin siistiä ja siivoilla mökkiä, notta pojat ei siivoa. Se on isojen tyttöjen hommaa. Koetappa tässä sitten kasvattaa hyvää aviomiesmateriaalia, kun nyt on jo mielipiteet tuollaisia. Taitaa olla aika laittaa isäntä mopin ja imurin varteen hieman useammin.

Tässä muutamana päivänä on pihan pihlajia seuraillut suuremmalla mielenkiinnolla kuin aiemmin. Jo se, että marjoja ei näytä tulevan juuri yhtään, on erikoista. Aiemmin ihmettelin, miksi osa lehdistä on kirkkaamman vihreitä kuin toiset. Eilen sen sitten tajusin. Ne kirkkaamman vihreät lehdet alkavat pikkuhiljaa punertua. Nyt jo, heinäkuu on vasta puolessa. :o

Samaten pikkulinnut on hävinneet jonnekin. Aiemmin kuului sirkutusta aamusta iltaan, vaan nyt ei. Ainoat, jotka jotain ääntä pitävät on pääskysen pojat ruoka-aikaan. Ja lehtokurppa iltalennollaan. Taisi ne alkukesän helteet pistää taas luontoa hieman sekaisin, saa nähdä miten pitkä syksy tulee ja kuinka tolokuttomasti on lunta. Pihlaja ei kahta taakkaa kanna, sanoo vanhempi väki.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti